Tarieven

Vele jaren geleden hanteerden de dierenartsen in Nederland tarieven zoals die werden voorgeschreven door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde. (KNMvD). De Nederlandse Mededinging Autoriteit (NMA) vond dit uit oogpunt van concurrentie ongewenst en heeft deze standaardtarieven verboden. Sindsdien stelt iedere Nederlandse dierenarts zijn eigen tarieven vast.

Waarom verschillen tarieven tussen dierenartsen?

Zoals in ieder bedrijf moeten ook in een dierenkliniek de kosten opgebracht worden door de opbrengsten. Doordat er verschillen bestaan tussen de verschillende dierenklinieken ontstaan er ook verschillende kosten. Hierbij valt te denken aan: nascholingsniveau personeel, opleidingsniveau personeel, ervaring personeel, aanwezigheid 24-uurs opname met toezicht, chirurgische faciliteiten, diagnostische faciliteiten, kwaliteitsniveau dienstverlening, aanwezigheid spoeddiensten, kwaliteit gebruikte producten, inkoopmogelijkheden, etcetera, etcetera. Uiteindelijk zal de cliënt de geleverde kwaliteit moeten afzetten tegen de berekende prijs.

Behandelingskosten

De kosten van de behandeling van een huisdier kunnen enorm oplopen. Behandeling van dieren met kanker, tandheelkundige problemen, hartproblemen, een gecompliceerde pootbreuk, suikerziekte, het kan allemaal maar de kosten kunnen oplopen. Het is daarom ook zeer raadzaam om een verzekering af te sluiten voor de kosten ten gevolge van een ongeval of ziekte.

Onze tarieven*

Sterkliniek Korte Akkeren levert veterinaire diensten en producten. De prijzen van producten zijn gebaseerd op de inkoopprijzen verhoogd met een standaard marge per productgroep. Deze prijzen worden continu aangepast ten gevolge van verandering van inkoopprijzen. De prijzen van onze diensten worden jaarlijks vastgesteld. De actuele prijzen worden dan steekproefsgewijs herberekend en er wordt een indexering toegepast.
De tarieven van de dienstverlening zijn gebaseerd op tijd en verbruikte middelen. Hieronder treft u enkele standaardtarieven aan, overige behandelingen zijn vaak zeer variabel en daar worden u (schriftelijke) prijsopgaven voor verstrekt. Onze prijzen zijn inclusief BTW.

 

Consult € 44.00
Consult spoed 8-23 uur € 107.50
Consult spoed 23-8 uur € 157,50
Castratie poes (incl. pijnstilling) € 157,00
Castratie poes laparoscopisch (incl. pijnstilling) € 287,00
Castratie kater (incl. pijnstilling) € 74,50
Castratie hond < 10 KG (incl nacontrole, excl pijnstilling) € 173,50
Castratie 10-20 KG (incl nacontrole, excl pijnstilling) € 188,50
Castratie 20-30 KG (incl nacontrole, excl pijnstilling) € 198,50
Castratie 30-40 KG (incl nacontrole, excl pijnstilling) € 208,50
Castratie 40-50 KG (incl nacontrole, excl pijnstilling) € 218,50
Castratie > 50 KG (incl nacontrole, excl pijnstilling) € 228,50
Sterilisatie Konijn < 2 KG (incl nacontrole, excl pijnstilling) € 140
Sterilisatie > 2 KG (incl nacontrole, excl pijnstilling) € 150
Sterilisatie hond< 10 KG (incl nacontrole, excl pijnstilling) € 380
Sterlisatie hond 10-20 KG (incl nacontrole, excl pijnstilling) € 395
Sterilisatie hond 20-30 KG (incl nacontrole, excl pijnstilling) € 410
Sterilisatie 30-40 KG (incl nacontrole, excl pijnstilling) € 425
Sterilisatie 40-50 KG (incl nacontrole, excl pijnstilling) € 440
Sterilisatie > 50 KG (incl nacontrole, excl pijnstilling) € 440
Laparoscopische sterilisatie toeslag € 130

* prijswijzigingen voorbehouden

Maak hier de vergelijking tussen meer dan 15 huisdierenverzekeringen gebaseerd op premie, dekking en voorwaarden en kijk welke het beste bij u en uw hond of kat past.

Loading poll...