Rhinoscopie cursus

14 dierenartsen van verschillende Sterklinieken hebben deelgenomen aan een 2-daagse Rhinoscopie cursus.
Rhinoscopie is een onderzoek waarmee er met een kijker in de neus wordt gekeken. Makkelijker gezegd dan gedaan. Zo hebben de dierenartsen zowel rigide otoscopy en myringotomie, rhinoscopie en nasopharyngoscopie, en pharyngolaryngotracheobronchoscopie met bronchiaalspoelsels uitgebreid geoefend. Dat klinkt toch al heel anders… Verder hebben zijn de relevante anatomie, fysiologie en ziektes van de neus, pharynx (keel), larynx (strottenhoofd), trachea (luchtpijp), bronchi (hoofdvertakkingen van de luchtpijp) en oren besproken.

Tijdens deze interactieve cursus hebben de dierenartsen de geleerde theorie gelijk in de praktijk gebracht waardoor ze deze nieuwste kennis en ervaring gelijk kunnen toepassen op de dieren die het nodig hebben.

 

Rhinoscopie cursus 2015 foto collage